پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 151033
عامل بلوکه شدن پول ايران ارز مبادله اي دلار است/ نهادهاي پولي و مالي اميد غرب براي تحريم هاي آينده
تاریخ انتشار : 1394/01/24 10:10:33
نمایش : 911
عضو هيأت علمي دانشگاه اصفهان با اشاره به اينکه در بسياري از معاملات با قرار دادن پيمان هاي پولي دو جانبه به جاي دلار از پول داخلي استفاده کنيم، گفت: مادامي‌که ارز مورد مبادله ما با ديگر کشورها دلار است، آمريکا و متحدانش مي‌توانند از طريق نهادهاي پولي بين المللي، پول ما را بلوکه کنند و به ما آسيب وارد کنند.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، رحيم دلال اصفهاني، عضو هيأت علمي دانشگاه اصفهان، در گفتگو با خبرنگار اقتصادي شبکه اطلاع رساني راه دانا در خصوص وضع تحريم ها از سوي غرب عليه ايران اظهار داشت: اعمال تحريم هاي گوناگون عليه ايران ضربه زيادي به اقتصاد وارد ساخته که در صورت رفع تحريم بسياري از مشکلات حل خواهد شد؛ اما نکته حائز اهميت اينجاست که به صداقت امريکايي ها نمي توان اعتماد کرد و با توجه به دشمني آشکار آنان با ايران، اگر تحريم ها را به طور موقت بردارند براي جلوگيري از جهش علمي ايران دوباره تحريم هاي جديدي عليه ايران وضع خواهند کرد.

وي همچنين گفت: معتقد هستم بسياري از مشکلات اقتصادي ما نشأت گرفته از مسائل داخلي از جمله ضعف قوانين و مقررات به خصوص در بخش نهادهاي پولي و مالي است؛ دشمن هم با علم به اين موضوع و استفاده از اين ابزار به عنوان يک نقطه ضعف توانسته تحريم ها را به نحوي وضع کند که بيشترين ضربه را به اقتصاد وارد سازد.

وي در ادامه تأکيد کرد: يکي از دلايلي که تحريم ها مي توانند به ما ضربه وارد کند مربوط به مسائل داخلي است. يکي از ايرادات اين است که نهادها و قوانين پيشرفته را جايگزين نکرده و قوانين و مقرراتي که بايد اسلامي شده باشند را اسلامي نکرديم، دشمن نيز از اين موضع به عنوان نقطه ضعف سوء استفاده کرده و به ما ضربه وارد مي کند.

عضو هيأت علمي دانشگاه اصفهان اذعان داشت: به عنوان مثال در مورد همان نهادهاي پولي و مالي که به آن اشاره شد، در بسياري از معاملات با قرار دادن پيمان هاي پولي دو جانبه به جاي دلار از پول داخلي استفاده کنيم ولي مادامي‌که ارز مورد مبادله ما با ديگر کشورها دلار است، امريکا و متحدانش مي‌توانند از طريق نهادهاي پولي بين المللي، پول ما را بلوکه کنند و به ما آسيب وارد کنند.

کارشناس مسائل اقتصادي خاطرنشان کرد: البته ممکن است در اين راستا تقاضا براي معاملات کاهش پيدا کند ولي در کل اين امر اقدامي به صرفه است. در حال حاضر کشورهاي ديگر از جمله چين و روسيه نيز به اين اقدام دست زده اند.

دلال اصفهاني با اشاره به نظام بانکداري ربوي در کشور خاطر نشان کرد: چندين سال قبل امام خميني فرمودند که نظام بانکي ربوي است و بايد تغييراتي در اين نظام صورت بگيرد در حالي‌که روزنامه ها و اقتصاددانان بر اسلامي بودن نظام بانکداري توافق داشتند.

وي همچنين افزود: البته به اعتقاد بسياري از مردم در صورت حذف کامل نظام بانکي، اقتصاد نابود خواهد شد ولي سختي کار اين است که اين نهادها به نهادهايي که غير ربوي باشند، تبديل شود؛ از اين دست موارد در زمينه هاي مختلف بسيار زياد است.

کارشناس مسائل اقتصادي در ادامه گفت: در کشور ما به رغم پيشرفت‌هاي علمي گسترده در زمينه هاي هسته‌اي، سلول هاي بنيادي، کشتي سازي، هواپيما سازي و موشک سازي که صورت گرفته و ارزش زيادي هم دارد، در بعضي زمينه ها از جمله اقتصاد و مسائل پولي پيشرفتي نداشتيم که بايد روز به روز بتوانيم با مطالعه و تحقيقات بيشتر اين خلأ را جبران کنيم؛ اميدواري غرب هم همين نهادها و مؤسسات پولي و مالي است.

عضو هيأت علمي دانشگاه اصفهان تصريح کرد: البته گفتني است اگر اختلاس‌ها و دزدي‌ها نبود، وضعيت به صورت کنوني باقي نمي ماند. اين مسائل است که به ما ضربه وارد خواهد ساخت. در واقع اينکه تحريم ها مي تواند به ما لطمه بزند تا حدودي به مسائل داخلي ما مربوط مي شود.

 

کارشناس مسائل اقتصادي گفت: البته گفتني است همين که امريکا و اروپا با ايران پاي ميز مذاکره مي نشيند حاکي از قدرت ايران در منطقه است که آن هم به دليل داشتن جواناني است که در زمينه هاي مختلف به خصوص زمينه هسته اي پيشرفت کند و قدرتمند شود در حاليکه کشورهاي ديگر براي ديدار با رئيس جمهور امريکا مورد اهانت قرار مي گيرند.

دلال اصفهاني اذعان داشت: دستاوردهاي جوانان و انديشمندان ايراني به عنوان عاملي تعيين کننده باعث شده که ايران وارد مسائل هسته اي شود و اگر ايران در دانش هسته اي وارد شود و دانش آن را به بقيه کشورها منتقل کند و اين باعث شگفتي است که مردم منطقه ايران را به عنوان الگو قرار دهند و از ايران پيروي کنند.

 

عضو هيأت علمي دانشگاه اصفهان بهترين راه‌حل براي حل مشکلات اقتصادي را اجرايي کردن اقتصاد مقاومتي دانست و خاطرنشان کرد: اين موضوع امر ساده اي به نظر نمي رسد و نيازمند تلاش و کوشش فراوان است؛ به عبارت ديگر اگر شرايط هموار شود، مبادلات علمي صورت بگيرد و آگاهي عمومي افزايش يابد مي‌توانيم شرايط را آن گونه اي که هست تبديل کنيم.

کارشناس مسائل اقتصادي در پاسخ به اين سوال که به چه ميزان تحريم ها مي توانند در اقتصاد مؤثر و تلاش براي رفع تحريم ها تا چه حد مي تواند کارگشا باشد، تصريح کرد: طي سال هاي گذشته امريکا به همراه متحدانش با اعمال تحريم هاي گوناگون از جمله بلوکه کردن بسياري از پول ها و تحميل محدوديت هايي در تجارت بين الملل به خصوص در کوتاه مدت آثار منفي زيادي را بر اقتصاد گذاشتند که نتيجه آن به هم خوردن وضعيت معيشت، اشتغال و تورم بود که کاملا مشهود و نمايان است.

دلال اصفهاني در ادامه افزود: در اين شرايط برداشتن تحريم ها فرصت خوبي براي اقتصاد خواهد بود؛ ولي سؤال اينجاست که در اين صورت چه چيزي به دست مي آوريم و چه چيزي از دست خواهيم داد؟ نکته قابل تأمل اينجاست که به گفتار امريکايي ها نمي توان استناد کرد.

وي يادآور شد: به عنوان مثال در حال حاضر که هنوز توافقي صورت نگرفته و امضا نشده آنها به قول خود پايبند نيستند و بر خلاف آن عمل مي کنند به عبارت ديگر امريکا و متحدانش قابل اعتماد نيستند و با توجه به دشمني آشکار آنان با ايران، اگر تحريم ها را به طور موقت بردارند به منظور جلوگيري از جهش علمي ايران دوباره تحريم هاي جديد عليه ايران وضع خواهند کرد.

عضو هيأت علمي دانشگاه اصفهان افزود: شاهد مثال اين موضوع هم ده سالي است که تحريم ها عليه ايران شدت يافت؛ آنها به بهانه اينکه ايران داراي سلاح اتمي است از هيچ اقدامي عليه ما رويگردان نبودند و در بسياري از موارد ما را تحريم کردند؛محاصره اقتصادي کردند، پول هاي ما را بلوکه کردند در حالي‌که هنوز نتوانستند سندي به منظور اثبات اين موضوع ارائه دهند.

کارشناس مسائل اقتصادي اذعان داشت: در واقع مبناي عملکرد آنان، دروغ و فريبکاري و چپاول ملت‌ها ، دولت‌ها، مسلمانان و به خصوص ايران است؛ آنها در حالي‌که خود فريبکارترين هستند، ادعاي راستي آزمايي براي ايران دارند و خواهان سنجش صداقت ايرانيان هستند! آنها با در دست داشتن سازمان هاي جهاني از جمله سازمان ملل احتياجي به توافق با ما ندارند لذا اصلا" دور از انتظار نيست که با برداشتن تحريم هاي کنوني به اعمال تحريم هاي جديد عليه ايران اقدام کنند.

دلال اصفهاني در ادامه با اشاره به اينکه نهادهاي پولي، مالي و ارزي از جمله نهادهايي بودند که دشمن با دست گذاشتن بر آنها توانست شرايط اقتصادي را تغيير بدهد و از طرف ديگر با اعمال محدوديت هاي مختلف در واردات کالاهاي اساسي توانست کمر توليد داخلي را بشکند و اثر تحريم ها را بيشتر کند، تصريح کرد: به نظر من بهترين راه حل همان اقتصاد مقاومتي است که مقام معظم رهبري بارها بر اين موضوع تأکيد کرده اند.

وي همچنين خاطرنشان کرد: در حال حاضر شرايط به گونه‌اي شده که با قدرت يافتن ديگر کشورها (از جمله هند) و ورود آنها به عرصه تجارت جهاني و اعمال فشار اروپا مبني بر به خطر افتادن اقتصادشان با ادامه تحريم ها عليه ايران، روز به روز از قدرت امريکا کم شده به همين دليل مردم ايران بايد بتوانند با تحمل سختي ها روز به روز جايگاه جهاني خود را ارتقا دهند.

عضو هيأت علمي دانشگاه اصفهان در خصوص بحث کاهش و يا لغو تحريم ها در نتيجه مذاکرات گفت: اين مسأله امري ساده اي نيست، تمام نظرياتي که در اقتصاد داريم نشأت گرفته از اقتصاد سرمايه داري است. تمام راه حل هايي که ارائه مي کنيم همان مسائلي است که در کتاب هاي مربوط به نظام سرمايه داري است و پيشنهاداتي که دانشمندان اقتصادي ارائه مي دهند همان هايي هستند که در نظام سرمايه داري به آن پرداخته شده است.

دلال اصفهاني در پايان گفت: در واقع ما در بسياري از زمينه ها توانستيم پيشرفت کنيم اما هنوز در زمينه مسائل اقتصادي با مشکل مواجهيم؛ به عبارت ديگر اگر شرايط هموار شود، مبادلات علمي صورت بگيرد و آگاهي عمومي افزايش يابد مي توانيم شرايط را ان گونه اي که هست تبديل کنيم وگرنه با اين متخصصان که همان سياست مداران بانک مرکزي هستند و سياست هاي نظام سرمايه داري را ارائه مي دهند و نهادهايي همچون بانک که نشأت گرفته از نظام سرمايه داري و ربوي است نمي توان به اقتصاد مقاومتي دست يافت بنابراين در اين زمينه بايد تلاش فراواني صورت گيرد.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html